Reisvoorwaarden rondreizen


Persoonsgegevens
Zorg dat u uw persoons- en paspoortgegevens (onder andere geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in uw paspoort) correct invult, aangezien deze uiteraard nodig zijn voor het inboeken van uw vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van uw (digitale) boekingsbevestiging of deze gegevens correct staan vermeld. U bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loopt u het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of buitenlandse luchthaven.

Klachten
Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mede te delen. Klachten die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet in behandeling worden genomen.

Aantal deelnemers
Mocht het gepubliceerde minimum aantal deelnemers niet gehaald worden, dan hebben wij de mogelijkheid om deze reis schriftelijk of mondeling te annuleren. Ook het uiteindelijk niet verkrijgen van de benodigde vliegtickets, kan leiden tot het annuleren van de reis. Wij verplichten ons dit uiterlijk drie weken voor vertrek aan de deelnemers mee te delen.

Avontuur.nu
Portakal Toerisme werkt samen met Avontuur.nu, een groep avontuurlijke reisorganisaties die weer vallen onder Kuoni Travel Nederland B.V. Zij werken op diverse manieren samen om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden.

Prijzen
Wij garanderen dat we onze prijzen tussentijds niet verhogen als gevolg van valutaschommelingen. Veranderingen in de kosten van bijvoorbeeld de luchthavenbelastingen, de visa, de kosten van vliegtickets, brandstofheffingen en eventueel het invoeren van BTW op reizen, worden wel doorberekend.

Boek niet te laat
Wacht met het boeken van een reis niet te lang, omdat we een maand voor een reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen 'op aanvraag'. Bovendien kan laat boeken afwijkende vluchtschema's met bijbehorende vluchttoeslagen, extra transfers en eenpersoonskamertoeslagen met zich meebrengen.

Te Gast In
Een deel van de achtergrondinformatie over uw reisbestemming is in de uitgebreide reisbeschrijving door Informatie Verre Reizen, de uitgever van 'Te Gast In', met de grootste zorg samengesteld. Indien deze echter onjuistheden blijkt te bevatten aanvaardt IVR geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve en/of gewijzigde informatie.

Verlenging van de reis
Mocht u uw reis willen verlengen, dan kunt u dit aangeven op uw boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard € 75 per persoon in rekening. Bij de verlenging van uw reis kunt u te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht (door bijvoorbeeld een andere luchtvaartmaatschappij of boekingsklasse), het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Wij nemen (na ontvangst van uw boekingsformulier!) zo spoedig mogelijk contact met u op om de prijs met u te bespreken. Pas nadat u hiermee akkoord bent gegaan, wordt uw boeking definitief.

Tenslotte
Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen en prijzen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen en reissommen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen. U kunt op onze website kijken voor eventuele wijzigingen.

Reisvoorwaarden rondreizen
Nieuwsbrief
Vul hier uw e-mailadres in om informatie te ontvangen over bestemmingen en aanbiedingen

Laatste nieuws