Nieuws

Turkije veilig als vakantieland?
29-12-2016      

Turkije veilig als vakantiebestemming?

De wereld is de laatste 10 jaar sterk veranderd. Terrorisme achtervolgt ons over de gehele planeet. Van Parijs tot New York, iedere grote stad waar veel mensen samenkomen is helaas een potentieel doelwit. Is Turkije dan onveiliger dan andere landen? Door de politieke problemen en geschillen met de Koerdische bevolking zijn grote steden als Ankara en Istanbul afgelopen 2 jaar regelmatig doelwit van aanslagen geweest. Het grensgebied in Oost-Turkije is door de burgeroorlog in Syrië en de brandhaarden van IS ook geen gebied om op ontspannen wijze van een vakantie te genieten.

Aan de Turkse westkust daarentegen is niets te merken van spanningen of politieke onlusten. Van alle gasten die genoten van een fijne vakantie in Dalyan in 2016 heeft er bij mijn weten niemand enig ongemak ondervonden. Om die reden is er dan ook geen enkel negatief reisadvies of verhoogd risico in dit deel van Turkije. Uiteraard worden mogelijke bedreigingen voor toeristen, zoals die voor alle plaatsen over de gehele wereld gelden, ook door de Turkse overheid serieus genomen.

Als reisorganisatie zijn we ook meer dan alert; we volgen ontwikkelingen nauwgezet en zullen te allen tijde open communiceren in het geval er een verhoogd risico zou zijn. De Turkse westkust is net zo veilig als de Spaanse Costa, de Griekse eilanden, de Italiaanse kusten, etc. Heeft u vragen over dit onderwerp? Wij zijn u graag van dienst.

Terug naar de vorige pagina


Nieuwsbrief
Vul hier uw e-mailadres in om informatie te ontvangen over bestemmingen en aanbiedingen

Laatste nieuws