Bestemmingen

Selecteer een regio:

Olympos

Olympos Nationaal Park
Nationaal Natuur Park Olympos, gelegen op een kleine afstand van steden als Kemer, Çirali en Antalya, is een belangrijke locatie voor de bescherming van de natuurlijke bronnen die het Taurusgebergte in Turkije rijk is. Het gehele gebied ademt een oase van rust en authenticiteit uit met zijn vele beschermde planten- en diersoorten zoals de Libanese Ceder Boom en de Passcard reuze zeeschildpadden die bij het omringende strand hun eieren komen leggen.

De grootste berg van het gebied met een hoogte van 2366 m boven de zeespiegel is Olympos, die gelegen is bij de belangrijkste bezienswaardigheid van de omgeving, de bekende ruïnes van de romeinse en de byzantijnse stad Olympos.

De gehele omgeving is adembenemend mooi met vele bossen, lavendelvelden, riviertjes, ruïnes, kliffen, baaien en stranden. En niet te vergeten, bijzondere bezienswaardigheden zoals de Chimaera vuurtjes.

De Olympus ruïnes
De beroemde ruïnes van Olympos zijn gelegen tegen de zuidhelling van de berg Tahtali, en zijn de overblijfselen van de stad Olympos, gesticht in de periode rond 1000 voor Christus. De stad was één van de zes belangrijkere Lycische steden en nu een trekpleister met een hoog hippie-gehalte. Hoewel het veel Griekse invloeden kent, is het nooit door de Grieken of Romeinen veroverd geweest, in tegenstelling tot andere delen van Turkije.

Er is weinig overgebleven van deze ooit zo grote stad, maar er zijn nog overblijfselen te vinden van een theater, een badhuis, tempels, mozaïk werken, irrigatie systemen, een acropolis, een necropolis, een voormalige waterweg en haven, en een aantal huizen. Daarnaast, maakt de mooie groene omgeving de ervaring van een bezoek tot een must. Vooral de legendes en resten van verscheidene culturen die deze streek vroeger hebben aangedaan, geven zoveel extra waarde aan deze omgeving.

De Chimaera vlammen
Ten noorden van Olympus bevindt zich Yanartas op een hoogte van 300 meter. De meest bijzondere bron zijn de zogenaamde Chimera vlammen. Doordat hier door de poreuze rotsen van de berg brandbare gassen ontsnappen, ziet u dag en nacht verscheidene ‘fakkels’, ook wel het eeuwige vuur genoemd.

Ter ere van Hephaistos, stond er vroeger een tempel dichtbij deze vlammen, die later veranderd is in een kerk. Hier zijn nog enkele resten van over, maar vooral de plaatselijke legendes maken het spannend om dit in combinatie met de vlammen te bezoeken. Een apart gezicht waar mensen ultiem kunnen genieten.

De kust
Het Nationaal Park Olympos is gelegen aan de Middelandse Zee waar prachtige stranden en helder blauw water te vinden zijn. Om bij deze kuststrook te kunnen komen, passeert u automatisch de ruïnes van Olympos. Hierdoor is een toegangsbewijs voor de ruïnes nodig maar deze is gelijk meerdere dagen geldig. De kust leent zich prima voor prachtige wandelingen en recreatie.

 

Adrasan
De baai van Adrasan is één van de best bewaarde geheimen van de Turkse Rivièra. De baai ligt op een kleine 15 kilometer afstand van Olympos en de weg er naar toe is al bijzonder op zichzelf. Vele velden met lavendel, sinaasappelbomen, olijfbomen en kleine pensionnetjes en locale eetgelegenheden, die gelegen zijn in een bloeiende natuurlijke omgeving.

De baai zelf is er één zoals in films, met ultieme rust, één en al vrolijkheid van de lokale bevolking het geruis van het water. Er zijn hier gezellige boulevards te vinden met enkele lokale faciliteiten.

The Lycian Way
Alle bovengenoemde bijzonderheden maken deel uit van een speciale wandelroute genaamd, ‘The Lycian Way’, die is onderzocht en opgesteld door Kate Clow. Het is een 509 km lange route van Fethiye naar Antalya, die langs de mooiste natuurlijke, culturele en historische plekken van het zuiden van Turkije gaat. De route is een geweldige activiteit en duidelijk aangegeven met rood-witte markerings systemen. Natuurlijk is er een mogelijkheid om alleen een bepaald deel van de route te bewandelen.