Bestemmingen

Selecteer een regio:

Istanbul

Istanbul bruist en zindert. Op de grens van twee continenten, Azië en Europa, biedt het vroegere Constantinopel een enorme schat aan historische paleizen, moskeeën en bazaars. Lopend langs de Bosporus waant u zich door alle verlichte paleizen in de stad van 1001 nacht. En tegelijkertijd kunt u zich in het hippe gedeelte van deze hippe miljoenenstad ook onderdompelen in een bruisend uitgaansleven. Istanbul bewijst dat oud en nieuw prima samengaan.

East meets west
In de hoofdstad van zowel het Byzantijnse als het Ottomaanse rijk, komt u ogen en oren tekort om alle bezienswaardigheden te aanschouwen. De grootste toeristische trekpleister van Istanbul is de wijk Sultanahmet, waar u zowel de Hagia Sophia, het Topkapi paleis als de Blauwe Moskee vindt. Verder zijn er nog vele andere wijken met elk hun eigen karakter en bezienswaardigheden. De wijk Beyoglu is een erg leuke wijk met een gezellige en authentieke sfeer. Deze wijk was eeuwenlang de woonplaats van de buitenlanders, zoals Joden, Spanjaarden, Arabieren en Grieken. Nu wonen er de kunstenaars, musici en andere creatievellingen van de stad. Het hart van deze wijk is de straat Istikal Caddesi. Hier zijn de trendy jazzbars, muziekwinkels, bioscopen en leuke eethuisjes terug te vinden.

Iets verder, op het Taksim plein, komen veel jongeren samen en dit is dan ook het voornaamste uitgaansgebied. Gezellig met een groepje op een terrasje in een van de smalle straatjes. Dit vindt u hier allemaal.
Een andere leuke aanrader is Ortaköy, een soort dorpje binnen Istanbul aan de rivier. Er hangt een sfeer die aan Parijs doet denken en er zijn veel kunststalletjes en restaurants. Bij één van de theehuisje kunt u genieten van het uitzicht met een heerlijke Turkse thee.De Bosporus vormt de natuurlijk grens tussen Europa en Azië. Het is onvergetelijke ervaring om via de Bosporusbrug Azië binnen te stappen.Het is zeker de moeite waard om zelf deze prachtige stad met eigen ogen te beleven!

Shopliefhebbers opgelet
Ook shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de vele trendy winkels. Alle grote merken zijn in de grote winkelstraten en shopping malls gevestigd. De bekendste shopping malls zijn Akmerkez, Istinye Park en Kanyon. Daarnaast kunt u ook heerlijk rondstruinen op allerlei bazaars met de vele authentieke winkeltjes met traditionele Turkse koopwaar. Kortom, zowel cultuur- als uitgaansliefhebbers, zullen Istanbul ervaren als een magische stad. De grootste attractie is de Grote Bazaar (Kapali Çarsi) met haar honderden winkeltjes. Uit bronnen is gebleken dat men minimaal 4 dagen nodig heeft om alles te kunnen bezichtigen. Kleding, specerijen, souveniers, sieraden, noem maar op het is hier allemaal te vinden. Onthoudt u dat stevig onderhandelen een must is!

Beleef Istanbul met Portakal
Portakal biedt u diverse zorgvuldig geselecteerde verblijfsmogelijkheden. Zoals u van ons gewend bent, zijn het stuk voor stuk kleinschalige accommodaties waar u zich direct op uw gemak zult voelen. Ook kunt u verschillende excursies boeken naar de diverse bezienswaardigheden van Istanbul. Onder leiding van een deskundige gids gaat u de schoonheid en charme van Istanbul ontdekken.