Bestemmingen

Selecteer een regio:

Kaş

 

Ligging

Het vissersplaatsje Kaş ligt aan een prachtige baai op de grens van de Middellandse en Aegeïsche Zee en telt ongeveer 4.500 inwoners. Op ongeveer 200 kilometer ligt Antalya en op 125 kilometer de luchthaven Dalaman. De transfertijd van de luchthaven Dalaman naar Kas bedraagt circa 120 minuten.

Vooral veel Engelse toeristen brengen hier hun vakantie door aan het turquoise water en de kleine zandstranden. In vroegere tijden heette het plaatsje Antiphellus. Net als Dalyan en Kalkan is het authentiek gebleven met een gezellige, kleinschalige sfeer in de lokale cafés en restaurants. Doordat het stadje tegen een heuvel gebouwd is, ervaren reizigers het als een lust hier rond te wandelen. Het plaatsje heeft smalle, kronkelende straatjes waarin nog Ottomaanse huizen met houten erkers te vinden zijn.

Excursies


Vanuit Kaş kunt u vele excursies maken. Naast het grote aantal oudheidkundige opgravingen in de directe omgeving van Kaş en de Saklikent kloof, is een bezoek aan de verzonken stad Kekova de moeite waard, of een boottocht naar het 5 zeemijl verwijderde Griekse eiland Kastellorizon.

Kas is ook een perfecte plek voor outdoor activiteiten zoals kajakken op zee, duiken, wandelen of mountainbiken. U kunt een bezoek brengen aan oude ruïnes en afgelegen dorpen. voor meer excursies klikt u hier.