Zeekano Lycische Kust

Zeekano Lycische Kust

Algemene informatie Offerte aanvragen Terug naar overzicht Snel schakelen naar...
Zeekano Lycische Kust

Een actieve vakantie op het water. Tijdens deze week peddelt u langs de helderblauwe baaien van Turkije.

Uitgebreide reisbeschrijving:

Dag 1: Vlucht vanuit Nederland naar Luchthaven Dalaman. Vervoer van Dalaman naar Portakal Hotel is inbegrepen.

Dag 2 (afstand 12 km): Zeekanoën op de Middellandse Zee. In de ochtend eerst een transfer met de kano’s naar het schildpadden strand. Hier worden de kano’s geladen met proviand, slaapzaken, tenten en alles wat we de komende dagen nodig hebben. Een korte instructie over het peddelen op zee, aanpassen van de kano aan je eigen lengte en we gaan de zee op. We Varen dicht langs de kustlijn richting Bacardi baai (Kargacik). Onderweg krijg je de eerste les over het (bij)sturen van de kano. Op een klein strandje is er tijd om te zwemmen, snorkelen en de grotten te bezoeken. Ondertussen wordt de lunch klaargemaakt. In de namiddag als de ergste wind overgewaaid is en de golven wat rustiger zijn, vertrekken we voor het 2e gedeelte van het dagprogramma. Uit de baai van Kargacik peddelen we om de kaap van Eşek (ezel) heen. Deze grote baai heeft verschillende strandjes en op 1 van die strandjes landen we om de nacht door te brengen. Tenten opzetten, hout sprokkelen, zwemmen, wandeling maken en tijd voor jezelf om bijvoorbeeld van de zonsondergang te genieten. Er wordt gezamenlijk gekookt op een houtvuurtje dat later dienst doet als kampvuur. Slapen onder de sterrenhemel en kijken wie er als eerste een vallende ster spot!

Dag 3 (afstand 16 km): Na een uitgebreid ontbijt stappen we de boten in om verder te peddelen naar Asi baai. Onderweg zijn er enkele grotten waar we in kunnen varen. Op het kleine strand van Asi is er tijd om te zwemmen en thee/koffie te drinken. Na deze korte stop varen we naar het strand van Sarigerme. Voordat we de baai helemaal uitvaren, is er nog een diepe blauwe grot waar we met de kano’s in kunnen. Voor het strand van Sarigerme ligt het Baba eiland (vader) waar we aanmeren voor de lunch. Er is genoeg tijd om te snorkelen, zwemmen of te luieren. Het derde stuk is kort en gaat naar de camping. Via een rivier meren we aan bij het vasteland. Tijd om de kano’s te laden en we besluiten het dagprogramma met een 40 minuten durende rit terug naar Dalyan.

Dag 4: Vrije dag

 Onze tip: een relaxdag; 12 eilanden tocht met een Turkse gület door de baai van Fethiye.

Dag 5 (afstand 12 km): In de ochtend na het ontbijt rijden we naar de baai van Sarsali. Hier worden de kano’s weer afgeladen en volgepakt met bagage voor de dagen avontuur op zee. Vanaf de baai peddelen we rustig de hamambaai in en vervolgens de baai van de trappen. Onderweg wordt er geluncht en gezwommen. In de namiddag bezoeken we een grot en gaan als het weer het toelaat om het Tersane eiland heen. In de noorder baai van dit eiland slaan we ons kamp op. Het eiland is honderden jaren bewoond geweest. De restanten van deze woningen zijn te bezoeken. In de avond wordt er hout gesprokkeld en op een houtvuurtje gekookt. Opnieuw een nacht onder de sterrenhemel.  

Dag 6 (afstand 16 km): Na het ontbijt breken we het kamp op en stappen in de kano’s om de oversteek te maken naar de grote eilandengroep van de baai van Göçek. We varen langs de eilanden en maken een tweede oversteek naar het eiland van Göçek. Tijd om te lunchen en te snorkelen. In de namiddag komen we aan in het havenstadje Göçek waar we de kano’s opladen en terugrijden naar Dalyan.

Dag 7: Vrije dag

Dag 8: Vertrek naar Nederland of verlenging in Turkije.

Dagprogramma:

Dag Activiteit
Dag 1. Aankomst Dalyan
Dag 2. Dalyan – Metin Göl seakayak
Dag 3. Metin Göl - Sarigerme seakayak
Dag 4. Vrije dag
Dag 5. Göçek – Tersane eiland seakayak
Dag 6. Tersane eiland – Sarsali strand
Dag 7. Vrije dag
Dag 8. Vertrek

Dag 2 en dag 5 verblijft u in een kamp. De rest van de dagen verblijft u in Hotel Portakal in Dalyan