Avontuurlijk en Actief

Avontuurlijk en Actief

Algemene informatie Offerte aanvragen Terug naar overzicht Snel schakelen naar...
Avontuurlijk en Actief

Dalyan en omgeving op een avontuurlijk en actieve manier ontdekken.

Programma:

Dag 1: Vlucht vanuit Nederland naar Luchthaven Dalaman. Vervoer van Dalaman naar Portakal Hotel is inbegrepen.

Dag2: Peddelen langs de grillige rotskust van Turkije. Na een korte algemene instructie gaan we met de kano’s het water op. Eerst een kort stukje op de rivier die uitmondt in de Middellandse Zee. Verderop kun je het eiland Baba (vader) al zien liggen; dat is onze bestemming voor de ochtend. Zodra we de oversteek gemaakt hebben, kun je dicht langs en tussen de rotsen in varen. Er is een grot die je kunt bezoeken en zodra we langs de grot van het eiland zijn gevaren, komen we via een nauwe doorgang bij een inham waar we de kano’s aanleggen. Tijd om te snorkelen, zwemmen of een sprong te wagen vanaf de rotsen in de zee. Na deze korte pauzen stappen we weer in de kano’s en varen verder om het eiland heen. De lunchpauze is op het vasteland aan het zandstrand van Sarigerme. Heerlijk om te zwemmen, uit te rusten of te spelen met de kano. We vervolgen onze tocht naar het eiland om daar de lokale konijnen te bezoeken en opnieuw door een grot te varen. Vanaf hier begint de oversteek naar het startpunt. Voordat we daar aankomen, hebben we nog één zwempauze. Laat jezelf meevoeren door de rivier de zee op. Om de zoute smaak van het zeewater weg te spoelen, snijden we een meloen aan en kunnen we genieten van het sappige fruit.

Op het eindpunt laden we kano’s op de trailer en kunnen we een koel drankje nuttigen. We rijden terug naar Hotel Portakal.

Dag 3: In de ochtend laden we de aanhanger met onze spullen voor 3 dagen avontuur. We starten vandaag met een spectaculair raftavontuur op de Dalaman rivier. Na een rit van 1 uur arriveren we bij de raft basis. Je kan video en foto opnames bekijken van de dag raften die je te wachten staat. Nadat de helmen en zwemvesten zijn uitgereikt, gaan we verder met busjes waar we de rafts bovenop vastbinden. Bij het startpunt is een algemene instructie voor de veiligheid in het water en tijdens het raften. Met de instructeur ga je aan boord van een 6-persoons raft op zoek naar het wilde water. Stroomversnellingen, natuurlijke zwembaden, springen en zwemmen zijn de ingrediënten van deze energieke dag. Na 3 uur peddelen, zwemmen, spanning en plezier kom je aan het einde van het parcours dat gekenmerkt wordt door een oude brug uit de Romeinse tijd. Op de raftbasis staat een heerlijke lunch klaar om de honger te stillen; een beloning die je verdient en waardeert na het wateravontuur. In de namiddag worden de tenten opgezet aan de oever van de rivier en is er tijd om nog te zwemmen, een wandeling te maken, een boekje te lezen of gewoon even niks te doen.

‘s Avonds wordt er bij een Turkse familie thuis gegeten en kan je genieten van een Turkse boeren maaltijd met natuurlijk een kopje thee na.

Dag 4: Na het ontbijt is het tijd om de tenten in te pakken en verder te reizen met de jeep. Een unieke safari staat op het programma vandaag. De route gaat door bossen, langs rivieren en we komen door bergdorpjes die alleen ‘s zomers bewoond kunnen worden vanwege de hevige sneeuwval in de winter. Deze tocht met vele panoramische vergezichten eindigt aan het meer van Agla op 1800 mt hoogte. De rust, zuivere lucht en oorspronkelijke natuur zullen je versteld doen staan. Het is een mooie omgeving om te wandelen, te genieten van de stilte of een hengel uit te werpen in het meer. In het begin van de avond wordt er hout gesprokkeld voor een kampvuur dat je warm kan houden op deze hoogte. De bbq wordt aangestoken en de visjes kunnen gebakken worden. Deze avond zie je miljoenen sterren waaronder de melkweg. Pak je matje, ga heerlijk liggen en kijk naar dit wonderlijke schouwspel van sterren, kometen, satellieten en vallende sterren.

Dag 5: Met de ochtendzon word je wakker van de kwetterende vogels die je goedemorgen toewensen. Vandaag is het de dag van het avontuurlijke canyoning (rivier kloof wandeling). Nadat alles in de aanhanger gepakt is, gaan we met de jeep terug naar het zeeniveau. Bij het einde van de rivier aangekomen, zetten we de helmen op, zorgen dat we goede gympen/sandalen aan hebben en de tocht kan beginnen. Het eerste deel is langs de rivier over een smal bergpaadje tot de grote waterval. Na een korte doorsteek langs een kletterende waterval klimmen we omhoog tot we bij een natuurlijk zwembad uitkomen. Even op adem komen, wat eten en zwemmen. Hier kan je ook van de rotsen springen in de diepe natuurlijke poel. Op de terugweg komen we langs verschillende jacuzzi’s, rotsen waar je vanaf kan springen en de tocht eindigt met een adrenaline verhogende sprong vanaf 10 meter hoogte in het gletsjermeertje. Na al deze avonturen is het tijd om terug te rijden naar de bewoonde wereld, de gastvrijheid en gemoedelijkheid van Dalyan .

Dag 6: Vrije dag.

Dag 7: Wandelen in de bergen, onder de naaldbomen en genieten van het verkoelende zeebriesje. Vanaf Dalyan varen we naar de Rotsgraven en wandelen langs de ruïnes van Kaunos. Het badhuis, het theater en de oude haven zijn goed zichtbaar. We komen door het kleine dorpje Candir dat aan de Delta ligt en waar de klok 50 jaar teruggedraaid lijkt. Vanaf hier gaan we de naald- en olijfboombossen in. Een bergpaadje voert ons langs de kust naar Ekincik. Bij helder weer is het mogelijk om het Griekse eiland Rhodos te zien. De wandeltocht eindigt op een klein strandje waar een traditionele Turkse vissersboot ons ophaalt. De bemanning verzorgt een heerlijke lunch aan boord en er is tijd om te zwemmen.

Dag 8: Vertrek naar Nederland of verlenging in Turkije.

Dagprogramma:

Dag Activiteit
Dag 1. Aankomst Dalyan
Dag 2. Kano
Dag 3. Rafting
Dag 4. Jeep Safari
Dag 5. Canyoing
Dag 6. Vrije dag
Dag 7. Trekking Ekincik
Dag 8. Terugreis

Alle overnachting zijn in Hotel Portakal in Dalyan behalve dag 3 en 4; je verblijft deze dagen in een kamp.
De volgorde van de inbegrepen excursies kan wijzigen, afhankelijk van weersomstandigheden en het aantal aanmeldingen.