Dalyan Actief

Dalyan Actief

Algemene informatie Offerte aanvragen Terug naar overzicht Snel schakelen naar...
Dalyan Actief

Op een actieve manier kunt u heerlijk genieten van de omgeving.

Programma:

Dag 1: Vlucht vanuit Nederland naar Luchthaven Dalaman. Vervoer van Dalaman naar Portakal Hotel is inbegrepen.

Dag 2: Peddelen langs de grillige rotskust van Turkije. Na een korte algemene instructie gaan we met de kano’s het water op. Eerst een kort stukje op de rivier die uitmondt in de Middellandse Zee. Verderop kun je het eiland Baba (vader) al zien liggen; dat is onze bestemming voor de ochtend. Zodra we de oversteek gemaakt hebben, kun je dicht langs en tussen de rotsen in varen. Er is een grot die je kunt bezoeken en zodra we langs de grot van het eiland zijn gevaren, komen we via een nauwe doorgang bij een inham waar we de kano’s aanleggen. Tijd om te snorkelen, zwemmen of een sprong te wagen vanaf de rotsen in de zee. Na deze korte pauze stappen we weer in de kano’s en varen verder om het eiland heen. De lunchpauze is op het vasteland aan het zandstrand van Sarigerme. Heerlijk om te zwemmen, uit te rusten of te spelen met de kano. We vervolgen onze tocht naar het eiland om daar de lokale konijnen te bezoeken en opnieuw door een grot te varen. Vanaf hier begint de oversteek naar het startpunt. Voordat we daar aankomen hebben we nog één zwempauze. Laat jezelf meevoeren door de rivier de zee op. Om de zoute smaak van het zeewater weg te spoelen, snijden we een meloen aan en kunnen we genieten van het sappige fruit.

Op het eindpunt laden we de kano’s op de trailer en kunnen we een koel drankje nuttigen. We rijden terug naar Hotel Portakal.

Dag 3: De 4X4’s staan te ronken, vandaag is een dag van stof, zand, water, mooie uitzichten en actie. De ochtendroute leidt ons door verschillende dorpjes en er wordt een echte rivieroversteek gemaakt. In de ochtend bezoeken we het prachtige natuurgebied rond de Yuvarlakçay rivier. Een ijskoude rivier die door het hele gebied stroomt, de bevolking van water voorziet en een goede irrigatie mogelijk maakt. De lunch wordt gebruikt in een klein restaurantje dat verborgen in de vallei langs de Yuvarlakçay rivier ligt. Verse forel, gehakballetjes uit de oven, kip filet en nog veel meer zijn de ingrediënten van het menu. Na deze heerlijke maaltijd gaan we verder met de jeeps op safari door de bergen en bossen. In de middag bezoeken we een Turkse familie die echte Turkse thee voor ons zet. Verder de ruige bergen in naar het panoramapunt op de berg van Kisla. Een adembenemend uitzicht op de Delta van Dalyan en de Middellandse Zee. Nog een laatste stop op het schildpadden strand waar je het schildpadden opvangcentrum kunt bezoeken. Je krijgt hier informatie over de Caretta Caretta schildpad.Ter afsluiting van de dag kun je het stof afspoelen in de azuurblauwe Middellandse Zee. Vanaf het strand is het een korte maar mooie rit terug naar Dalyan.

Dag 4: Een dag relaxen op een traditionele Turkse gület. De baai van Göçek is 30 minuten rijden van Dalyan. Göçek is een bekende havenstad onder de Turkse jetset. In de haven liggen dan ook alle soorten boten en jachten. De gület die vandaag tot onze beschikking staat, is een mooi houten zeiljacht. In de ochtend varen we uit naar het eiland van Göcek en zoeken een stille baai op waar we kunnen zwemmen en snorkelen (zelf meenemen). Deze tocht zou geen 12 eilanden heten als je er ook niet een handvol zou zien. We passeren vele kleine eilandjes en gooien het anker uit in de diepe baai van Tersane eiland (scheepswerf eiland) waar je nog de resten van de oude beschaving uit de Romeinse tijd kan zien. De lunch wordt ter plekke klaargemaakt en deze maaltijd is om je vingers bij af te likken. Na de lunch is er genoeg plaats aan boord voor iedereen om lekker te liggen. Zodra we de baai uit zijn, gaat het Spinaker zeil omhoog en gaan we verder op de kracht van de wind. De hele baai van Göçek wordt overgestoken tot we aankomen in de baai van Bedri Rahmi (een Turkse kunstenaar) waar je een wandeling of liever gezegd een klim kunt maken naar de Lycische rotsgraven. Je kunt hier het enige kunststuk in de wijde omgeving bewonderen; een schilderij op een grote rots gemaakt door Bedri Rahmi zelf. In de namiddag varen we weer terug naar de haven van Göçek waar de bus klaarstaat om je weer naar het Portakal Hotel te brengen.

Dag 5: Aktie, adrenaline en avontuur. Een dagje zweten onder de Turkse zon. Deze dag bestaat uit canyoing!

Dag 6: Deze dag kunt u heerlijk doorbrengen in de Hamam. Laat u lekker verwennen!

Dag 7: We beleven vandaag een spectaculair raftavontuur op de Dalaman rivier. Na een rit van een uur arriveren we bij de raft basis. Je kunt video- en foto opnames bekijken van de dag raften die je te wachten staat. Nadat de helmen en zwemvesten zijn uitgereikt, gaan we verder met busjes waar we de rafts bovenop vastbinden. Bij het startpunt is een algemene instructie voor de veiligheid in het water en tijdens het raften. Met de instructeur ga je aan boord van een 6-persoonsraft op zoek naar het wilde water. Stroomversnellingen, natuurlijke zwembaden, springen en zwemmen zijn de ingrediënten van deze energieke dag. Na 3 uur peddelen, zwemmen, spanning en plezier kom je aan het einde van het parcours dat gekenmerkt wordt door een oude brug uit de Romeinse tijd. Op de raftbasis staat een heerlijke lunch klaar om de honger te stillen; een beloning die je verdient en waardeert na het wateravontuur.

Dag 8: Vertrek naar Nederland of verlenging in Turkije.

Dagprogramma:

Dag

activiteit

   

Dag 1

Aankomst Dalyan

 

Dag 2

Kano

 

Dag 3

Jeep Safari

 

Dag 4

12 eilandentocht

 

Dag 5

Canyoing

 

Dag 6

Hamam, Turks bad

 

Dag 7

Rafting

 

Dag 8

Terugreis

   
         

Alle overnachtingen zijn in Hotel Portakal in Dalyan.
De volgorde van de inbegrepen excursies kan wijzigen, afhankelijk van weersomstandigheden en het aantal aanmeldingen.