Mountainbike Actief

Mountainbike Actief

Algemene informatie Offerte aanvragen Terug naar overzicht Snel schakelen naar...
Mountainbike Actief

Touren door de ongerepte natuur in Dalyan en omgeving.

Dag 1: Vlucht vanuit Nederland naar Luchthaven Dalaman. Vervoer van Dalaman naar Portakal Hotel is inbegrepen.

Dag 2 (24 km- 300 m hoogteverschil – asfalt wegen): Na het ontbijt een uitgebreide instructie en het aanpassen van de mountainbikes naar uw maat en wensen. De eerste 9 kilometer van de route zijn vlak en gaan langs het mooie Sulunger meer. We rijden door een landschap vol bloeiende oleanders. Onderweg een heuvel van ca. 4 kilometer die begint met een korte steile klim en vervolgens overgaat in een moderate heuvel. De laatste 1,5 kilometer dalen we af naar het schildpaddenstrand. Er is tijd om te zwemmen en het opvangcentrum voor licht gewonde schildpadden te bezoeken. De weg terug naar Dalyan is dezelfde, dus het kleinste verzet om vanaf het strand weg te fietsen en daarna kan je je lekker laten gaan. Fiets niet de lunchspot voorbij waar heerlijke Turkse pannekoeken (gözleme) klaar staan. Door het dorpje Gökbel rijden we de laatste vlakke kilometers terug naar het hotel.
Belangrijk: Zwemspullen – klein geld voor water en drankje bij de lunch – fototoestel – zonnebrandcrème.

Dag 3 (27 km – 400 m hoogteverschil– 30% asfalt/70% off road) : In de ochtend na een korte rit steken we eerst de Calbis rivier over. Op de pedalen via een smalle dorpsweg klimmen we in een rustig tempo naar een hoogte van 300 mt. Onderweg geniet je van de schitterende vergezichten. Tijd voor off-road; met de mountainbikes in een klein verzet gaan we verder omhoog de bergen in door de bossen. Na 2 kilometer loopt de weg naar beneden en beginnen we met het down hill gedeelte van het parcours. Zodra je weer uit de bossen komt, heb je een fantastisch uitzicht op de Middellandse zee. Over een slingerpaadje langs de haven van Candir rijden we het dorpje in. Hier is de klok 50 jaar teruggedraaid en kan je zien hoe het primitieve bestaan er op het Turkse platteland uitziet. Onderweg naar het einde van ons dagprogramma passeren we de ruïnes van de antieke stad Kaunos. Onder aan de rotsgraven gebruiken we de lunch in een primitief buitenrestaurant. Met een bootje worden we overgezet naar onze thuisbasis Dalyan.
Belangrijk: klein geld voor water en drankje bij de lunch – fototoestel – zonnebrandcrème.

Dag 4: VRIJE DAG. Indien je nog energie hebt en ook vandaag het avontuur op wilt zoeken, hebben we een zeer gevarieerd aanbod van excursies vanuit Dalyan.

Dag 5 (24 km downhill –24 km vlakke weg – 1700 m hoogteverschil): In de ochtend worden de ATB’s op de trailer geladen. Met de jeep rijden we eerst 1,5 uur de bergen in om onze downhill rit te starten op een hoogte van ca. 1700 mt hoogte. Vandaag fietsen we voornamelijk bergafwaarts. We beginnen met een off road bergweg die via het dorpje Agla overgaat in een geasfalteerde weg naar Köyceğiz. Hiervandaan is het optioneel om terug te fietsen naar Dalyan of de ATB op de trailer te laden en met de jeep terug te gaan.
Belangrijk: klein geld voor water en drankje bij de lunch – fototoestel – zonnebrandcrème.

Dag 6 (75 km waarvan 40 km vlak – Totaal 600 m hoogteverschil – 80% asfalt/20% off road): Vandaag een afwisselende route door Turkse dorpjes en langs het grote meer van Köyceğiz. De ochtend begint met een geasfalteerde vlakke weg. Na een paar kilometer gaan we off road door de amberbossen naar de oevers van het meer van Köyceğiz. Om daar te komen maken we een rivier oversteek; een ware uitdaging. Een klein stukje verharde weg (tevens hoofdweg), om vervolgens de rustige straten van Köyceğiz in te rijden. Lichte snelle lunch in het centrum om vervolgens langs het meer verder te gaan in de richting van het dorpje Hamitköy. Kopje thee in een theehuis waar de plaatselijke mannen zich graag laten uitdagen voor een spelletje rummikub. We vervolgen de weg het dorp uit en komen de eerste heuvels van vandaag tegen. Na de wat steilere klimmen zijn we op de top en kunnen we genieten van een lange suizende afdaling langs het meer van Köyceğiz. Aangekomen bij het dorpje Sultaniye spoelen we het stof en vuil van ons af in de modder- en zwavelbaden van het plaatselijke kuuroord. Hiervandaan varen we met de boot terug naar Dalyan.
Belangrijk: Zwemspullen - klein geld voor water en drankje bij de lunch – fototoestel – zonnebrandcrème.

Dag 7 (40 km –900 m hoogteverschil – 60% asfalt/40% off road) Laatste dag, pittige ochtend en een rustige middag. De eerste 8 kilometer gebruiken we om op te warmen waarna de klim naar het radarstation kan beginnen: in totaal 7 kilometer en een hoogte verschil van 550 meter. Op de top aangekomen bijtanken en genieten van het down hill gedeelte met uitzicht op de kust. Door de naaldboomwouden vervolgen we de weg naar het strand van Asi baai. Hier kan heerlijk worden gezwommen, helder water, goede lunch en nog een keertje afkoelen in de zee. Dan wordt het tijd om weer op onze stalen rossen de heuvels te beklimmen. We gaan in laag verzet de baai van Asi uit om vervolgens via een afdaling door de bossen in het dorpje Guvez uit te komen. Asfalt en vlakke weg voor het komende half uur. Daarna een korte klim naar Gökbel waarvandaan de laatste downhill naar Dalyan begint. We fietsen de laatste kilometers over de vlakke weg terug naar het Portakal Hotel.
Belangrijk: Zwemspullen - klein geld voor water en drankje bij de lunch – fototoestel – zonnebrandcrème.

Dag 8: Vertrek naar Nederland of verlenging in Turkije.

Gebruik van 24 versnellingen mountainbikes met schokbrekers voor. V-remmen en off-road banden.

Weekprogramma:

Dag Activiteit
Dag 1. Aankomst Dalyan
Dag 2. Dalyan – Schildpaddeneiland
Dag 3. Candir
Dag 4. Vrije dag
Dag 5. Bergenrit
Dag 6. Meer van Köyceğiz
Dag 7. Asi beach
Dag 8. Vertrek

Alle overnachting zijn in Hotel Portakal in Dalyan.