Wandelarrangement Dalyan

Wandelarrangement Dalyan

Algemene informatie Offerte aanvragen Terug naar overzicht Snel schakelen naar...
Wandelarrangement Dalyan

Voor wandelaars die het prachtige gebied van Dalyan beter willen leren kennen.

Op veler verzoek heeft Portakal Toerisme een wandelarrangement samengesteld voor de wandelaars die het prachtige natuurgebied van Dalyan beter willen leren kennen. Dwars door de natuur, over geitenpaadjes, langs het strand, over heuvelruggen; het programma voor deze week is zeer afwisselend.

Drie tot vier uur
Om het niet te zwaar te maken zijn er korte tochten van maximaal drie tot vier uur wandelen geselecteerd. Het is prettig wanneer u over een goede conditie beschikt, maar u hoeft geen ervaren loper of wandelaar te zijn om aan dit arrangement deel te kunnen nemen. U wandelt een week door de bijzondere omgeving van Dalyan, en bezoekt ook een aantal hoogtepunten. U verblijft in Hotel Portakal. U kunt uw arrangement met een week verlengen.

Programma

Dag 1, aankomst Dalyan.

Op dag 2 dag wordt het primitieve dorpje Gökbel bezocht, waar u kennismaakt met het leven op het platteland in Turkije; vrouwen werken op het land of hoeden een kudde dieren, terwijl veel mannen zich in het theehuis bezighouden met een spelletje kaart, rummikub of tavla (triktrak).

Ook op dag 3 begint het programma met een korte boottocht. De bestemming is het kuuroord Sultaniye met zijn zwavel- en warmwaterbronnen. Na een heerlijke lunch beleeft u een rondvaart over het meer van Köyceğiz om aan het einde van de middag aan te meren voor Hotel Portakal.

Dag 4 staat een wandeling naar Ekincik op het programma. U passeert de antieke stad Kaunos en wandelt door het dorpje Candir waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Voor u de eindbestemming Ekinçik bereikt, geniet u enkele keren van een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en bij helder weer op het Griekse eiland Rhodos.

Dag 5 is een rustdag.

Dag 6 wordt opnieuw een bijzondere ervaring met de tocht door de Saklikentkloof en na de lunch een bezoek aan de opgravingen van Tlos.

Op dag 7 wordt u naar een radarstation gebracht, op zo'n 700 meter hoogte, vanwaar u een prachtige afdaling naar Bacardi Beach loopt. In deze baai ligt de kapitein van onze boot u al op te wachten voor een smakelijke barbecue. Na de siësta maakt u nog een mooie tocht langs de kust.

Op dag 8 vliegt u met transavia.com terug naar Nederland. Indien de vlucht laat vertrekt kunt u nog een bezoek brengen aan de weekmarkt van Dalyan.

Dagschema
1 Amsterdam - Dalaman
2 Gökbel - Iztuzu-beach
3 Sultaniye
4 Ekincik
5 Rustdag , diverse excursies mogelijk
6 Saklikentkloof
7 Bacardi Beach
8 Dalaman - Amsterdam