15-daagse rondreis Hoogtepunten van Turkije

15-daagse rondreis Hoogtepunten van Turkije

Algemene informatie Offerte aanvragen Terug naar overzicht Snel schakelen naar...
15-daagse rondreis Hoogtepunten van Turkije

Turkije kent een prachtige natuur, indrukwekkende cultuurmonumenten en een authentieke sfeer. Ontdek de hoogtepunten tijdens deze reis.

Hoogtepunten van Turkije

Turkije kent een prachtige natuur, indrukwekkende cultuurmonumenten en een authentieke sfeer. U maakt kennis met de Turkse sfeer in kleine vissersdorpjes en door aardbevingen verwoeste steden. Maar ook door plaatsen met een rijk verleden en een betoverend landschap van goudgele stranden en groene bergen. Laat u verrassen door de mooiste hoogtepunten van Turkije!

Parel zuidwestkust
De reis begint in een van oorsprong klein vissersdorpje: Dalyan, de parel van de Turkse zuidwestkust. Het is onmogelijk dat de schoonheid van deze plaats u ontgaat. Over de Dalyanrivier, die het Meer van Köycegiz met de Middellandse Zee verbindt, maak u een onvergetelijke boottocht naar het prachtige goudgele strand van Iztuzu. Hier legt de wereldberoemde carettaschildpad ieder jaar haar eieren. De gastvrije bevolking van Dalyan heet u graag welkom.

Authentiek Turks en Grieks
De oude stad Fethiye is helaas volledig verwoest door een aardbeving eind jaren vijftig. Gelukkig is het nieuwe, moderne Fethiye een bezoek ook meer dan waard. De authentieke Turkse sfeer is behouden en ook deze stad is gezegend met een prachtige omgeving. Een uitstekend voorbeeld hiervan is het strand van Ölüdeniz dat omgeven is door een beeldschoon berglandschap. We brengen ook een bezoek aan het nabijgelegen Kayaköy, de verlaten stad.

Betoverend vissersdorpje
Het volgende betoverende hoogtepunt is het vissersplaatsje Kaş, gelegen aan een beeldschone baai op de grens van de Middellandse en Egeïsche Zee. Het plaatsje met zijn smalle straatjes, die heerlijk ruiken naar jasmijn, ligt in een schitterende omgeving die zeer geschikt is voor een wandeling. In het naastgelegen district Demre ligt het eiland Kekova, waar u verrast zult worden door de wrakken van antieke schepen en verzonken oude steden.

De woonplaats van Sint Nicolaas
In Olympos zul u overblijfselen zien van wat rond 1000 jaar voor Christus één van de grootste Lycische steden was. Neem een kijkje bij de 'eeuwige vlammen' van Chimaera, die volgens een plaatselijke legende opgesloten is in een grot en met haar vurige adem de vlammen veroorzaakt. Aan de Myrosrivier ligt het plaatsje Myra; de vroegere woonplaats van Sint Nicolaas! Breng een bezoek aan 'zijn' beroemde basiliek.

Dansende derwisjen
Het religieuze Konya is beroemd om zijn dansende derwisjen die - soms urenlang - om hun as draaien om in extase te raken en hun ziel met het allerhoogste te verenigen. Hun voormalige klooster, de Alaettin Moskee, het bijzondere keramiek van het Karatay Museum en het Ince Minare Museum zijn de bekendste bezienswaardigheden van Konya en het bezoeken zeer zeker waard.

Sprookjesachtige kloofwandeling
Eén van de betoverende gebieden van Turkije is Cappadocië, met het dorpje Göreme als middelpunt, waar in de loop van de tijd een sprookjesachtig landschap is ontstaan. Uit de prachtige witte rotsformaties zijn huizen, stallen en kerkjes gehakt. U zult u oren en ogen niet geloven wanneer u, tijdens de kloofwandeling die u gaat maken, verteld wordt dat er ondergrondse steden zijn waar mensen hebben gewoond! De opnames voor de film Star Wars werden hier gemaakt.

Romeinse sferen
In de prachtige stad Efeze ervaart u de authentieke sfeer van de Romeinse tijd. In de ruïnestad staan veel opvallend goed bewaarde bouwwerken, zoals de Mariakerk, de Celsus Bibliotheek, de Tempel van Artemis en de haventhermen.

Dagschema
01. Dalyan
02. Dalyan
03. Fethiye - Kayakoy - Ölüdeniz
04. Kas - Kekova
05. Kas - Kastellorizon
06. Olympos - Myra
07. Antalya
08. Konya
09. Göreme
10. Göreme
11. Pamukkale
12. Efeze
13. Efeze - Dalyan
14. Dalyan
15. Amsterdam

Vertrek is wekelijks op aanvraag mogelijk.
Voor deze rondreis geldt een minimaal aantal deelnemers van 8 personen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek wordt bekend gemaakt of er voldoende deelnemers zijn.

Verlenging
U kunt uw rondreis ook verlengen met een verblijf in Hotel Portakal of een andere accommodatie. U kunt dit als opmerking aangeven bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte.