15-daagse hotelrondreis West-Turkije

15-daagse hotelrondreis West-Turkije

Algemene informatie Offerte aanvragen Terug naar overzicht Snel schakelen naar...
15-daagse hotelrondreis West-Turkije

Maak kennis met het exotische West-Turkije en leer de schoonheid van eeuwenoude monumenten kennen op deze zeer afwisselende reis.

Zon, Zee en mysteries

Maak kennis met het exotische Turkije en leer de schoonheid van eeuwenoude monumenten kennen op deze zeer afwisselende reis door een prachtig land met een bijzonder gastvrije bevolking. Slenter door mysterieuze bazaars,neem een duik in de altijd blauwe Middellandse Zee en ontdek het sprookjesachtige landschap van Pamukkale. Een reis net zo gevarieerd als de verrukkelijke Turkse keuken.

Istanbul
De reis begint en eindigt in Istanbul. In het schitterende Topkapi Paleis, in de beroemde Aya Sofia en de Blauwe Moskee proeft u de sfeer van de sultans. 's Avonds bieden de luxe wijk Taksim, de gezellige wijk Kumkapi of het Gülhanepark trendy uitgaansmogelijkheden.

Çanakkale
Met de speedferry vaar je over de zee van Marmara naar de stad Çanakkale. De keuken van de streek is bekend vanwege de kazen, wijnen, olijven, vis en andere lekkernijen. Als je slentert langs de gezellige boulevard, kom je het paard van Troje tegen dat speciaal is gemaakt voor de gelijknamige film. Iets buiten de stad bezoek je de resten van de mythische, legendarische stad Troje.

Wereldwonderen
In de stad Kuşadasi kijk je uit over enkele van de mooiste inhammen van de Egeïsche Zee. De stad heeft een mooie jachthaven, gezellige restaurantjes en theetuinen waar het goed toeven is. In de omgeving vind je mooie stranden en natuurlijk het oeroude Efeze. Dit is de best bewaarde stad uit de Romeinse oudheid, dus zeker een bezoek waard! Efeze was vroeger ook een belangrijk religieus centrum; van heinde en ver kwamen er mensen om de grote tempel van Artemis, een van de antieke zeven wereldwonderen, te bezoeken.

Witte kalkterrassen
In Pamukkale liggen de wereldberoemde witte kalkterrassen hoog op een heuvelrichel. De bassins zijn gevuld met geneeskrachtig kalk- en koolzuurhoudend water. De zonsop- en ondergangen in het decor van het spiegelend water in de terrassen zijn ronduit spectaculair. Cultuurliefhebbers kunnen in Fethiye de Lycische graftombes bekijken die hier in de ruwe berghelling uitgehakt zijn, of een bezoekje brengen aan het verlaten spookdorp Kayaköy. Ook kun je er heerlijk aan het strand van Ölüdeniz liggen, het mooiste van Turkije! Ook kun je een Blue Cruise per gület over de blauwe wateren voor Fethiye maken.

Het zandstrand van Dalyan loopt langzaam af en is daarom perfect geschikt voor kinderen. Met een badhanddoek op het strand komt het waarschijnlijk helemaal goed. Neem een duik in de golven en bouw een zandkasteel terwijl je huid vanzelf bruin kleurt!

Dagschema
01. Amsterdam - Istanbul
02. Istanbul
03. Istanbul
04. Istanbul - Çanakkale
05. Çanakkale - Troje - Kuşadasi
06. Kuşadasi
07. Kuşadasi - Pamukkale
08. Pamukkale - Fethiye

09. Fethiye
10. Fethiye
11. Fethiye - Dalyan
12. Dalyan
13. Dalyan
14. Dalyan
15. Dalyan - Istanbul
16. Istanbul - Amsterdam

Vertrek is wekelijks op aanvraag mogelijk.
Voor deze rondreis geldt een minimaal aantal deelnemers van 8 personen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek wordt bekend gemaakt of er voldoende deelnemers zijn.

Verlenging
U kunt uw rondreis ook verlengen met een verblijf in Hotel Portakal of een andere accommodatie. U kunt dit als opmerking aangeven bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte.