22-daagse avontuurlijke hotelrondreis Oost-Turkije

22-daagse avontuurlijke hotelrondreis Oost-Turkije

Algemene informatie Offerte aanvragen Terug naar overzicht Snel schakelen naar...
22-daagse avontuurlijke hotelrondreis Oost-Turkije

Oost-Turkije herbergt de mooiste streken zoals het Kaçkar-gebergte en het maanlandschap van Cappadocië.

Ontdekkingstocht door het avontuurlijke Oosten

Hoewel Turkije inmiddels een bekend vakantieland is, wordt het oostelijk deel nog maar weinig bereisd. En dat terwijl het de mooiste streken herbergt zoals het Kaçkar-gebergte en het maanlandschap van Cappadocië.

Ankara startpunt
De reis begint in Ankara, de hedendaagse hoofdstad van Turkije. Hier vindt u het imposante mausoleum van Atatürk, de Vader des Vaderlands. Zonder hem had Turkije, zoals wij het nu kennen, niet bestaan. In Ankara moet u zeker een bezoek brengen aan het Museum van de Anatolische Beschavingen, één van de meest indrukwekkende musea in zijn soort. Het bezoek aan Hattusas, de stad van de Hittieten, sluit hier mooi bij aan. In het provinciestadje Amasya vindt u mooie voorbeelden van typisch Anatolische architectuur. Genieten doet u zeker van de gevarieerde Turkse keuken, met heerlijke liflafus als börek en poëtische gerechtennamen als 'de navel van de dame' of 'lippen der geliefde'.

Klooster gebouwd tegen spectaculaire rotsen
Het noordoosten van het land is een woest gebied vol ruige bergen, snel stromende rivieren en eindeloze hoogvlakten. Daar vindt u de tentenkampen van nog steeds rondtrekkende nomaden. Verscholen in het landschap liggen oude kloosters en Georgische en Armeense kerkjes, de meeste vol schitterende fresco's. Eén van de beroemdste kloosters is het tegen een spectaculaire rotswand gelegen Sumela-klooster.

Ark van Noah
U kunt optioneel de afgelegen ruïnes van Ani, de hoofdstad van het Armeense rijk in de tiende eeuw, bezoeken. De resten van kerken en kathedralen met hun kleurrijke fresco's zijn slechts een echo van een roemrijk verleden. Een schoonheid van een geheel andere orde is de reusachtige berg Ararat, waar de Ark van Noach gestrand zou zijn. Aan de voet van de berg vindt u het prachtige paleis van Ishak Pasha.

Uitgebreid bezoek Turks Koerdistan
Aan de oevers van de Tigris ligt de zwaar ommuurde Koerdische hoofdstad Diyarbakir. Via oude kloosterruïnes en Harran, een dorpje met klassieke lemen bijenkorfhuisjes-architectuur in Syrische stijl, kom u aan in Sanliurfa. In deze geboorteplaats van de profeet Abraham treft u een prachtig complex met mooi gerestaureerde moskeeën en koranscholen aan. De bazaar broeit en bruist. Veel Koerden dragen nog hun traditionele wijde broeken en hun vrouwen kleurrijke hoofddoeken. 's Avonds hoort u vanaf de minaretten de oproep tot gebed en geuren de straatjes van de bazaar naar kruiden en eten.

Maanlandschap van Centraal-Anatolië
In het wonderlijke tufsteenlandschap van Cappadocië sluit u de reis door Oost-Turkije af. Hier zochten christenen in tijden van vervolging hun toevlucht. Talrijk zijn de grotkerkjes waar ze zich verborgen. U kunt hier uitgebreid wandelen. Buiten de gebaande paden ervaart u Cappadocië op zijn best.

Dagschema
01. Amsterdam - Ankara
02. Ankara
03. Ankara - Hattusas - Amasya
04. Amasya
05. Amysia - Trabzon
06. Trabzon
07. Trabzon - Sumela-klooster - Erzurum
08. Erzurum
09. Erzurum - Yusufeli
10. Yusufeli - Kars
11. Kars - excursie Ani
12. Kars - Dogubeyazit - Van
13. Van - excursie Akdamar
14. Van - Diyarbakir
15. Diyarbakir
16. Diyarbakir - Mardin
17. Mardin - Sanliurfa
18. Sanliurfa
19. Sanliurfa - Kahta - excursie Nemrut
20. Kahta - Göreme
21. Göreme
22 Ankara - Amsterdam

Vertrekdata 2014

19 april - voldoende plaatsen beschikbaar

26 april - volgeboekt

5 juli - voldoende plaatsen beschikbaar

6 september - voldoende plaatsen beschikbaar

4 oktober - voldoende plaatsen beschikbaar

Voor deze rondreis geldt een minimaal aantal deelnemers van 8 personen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek wordt bekend gemaakt of er voldoende deelnemers zijn.

Deze rondreis is ook wekelijks op aanvraag mogelijk voor groepen van minimaal 8 deelnemers.

Verlenging
U kunt uw rondreis ook verlengen. U kunt uw wensen als opmerking aangeven bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte.