15-daagse rondreis Turkije, Georgië en Armenië

15-daagse rondreis Turkije, Georgië en Armenië

Algemene informatie Offerte aanvragen Terug naar overzicht Snel schakelen naar...
15-daagse rondreis Turkije, Georgië en Armenië

Turkije, Georgië en Armenië. Ongerepte natuur, ruige bergen, idyllische dorpen en schitterend gelegen oude kerken en burchten.

Terug naar de Ark van Noah

Aan de grens van Oost-Turkije, ver weggestopt in de Kaukasus, liggen Georgië en Armenië. Landen die bij de meesten van ons in de vergetelheid zijn geraakt. Liefhebbers van ongerepte natuur, ruige bergen, idyllische dorpen en oude, vaak schitterend gelegen christelijke kerken en burchten kunnen hier hun hart ophalen. U rijdt dwars door het Kaukasusgebergte, door met wijnranken bedekte velden, het droge Armeense landschap en ziet de besneeuwde top van de berg Ararat aan de horizon.

Adembenemend uitzicht
Trabzon groeit snel maar verliest niet zijn ouderwetse charme. Er zijn talrijke sporen van het luisterrijke verleden. De oude haven stamt uit de tijd van de Romeinen en de stadsmuren en de citadel werden in de zesde eeuw gebouwd. In de citadel liggen de ruïnes van het keizerlijke paleis en u heeft er een adembenemend uitzicht over de stad. Het Aya Sophia-museum is een bezoek meer dan waard. U vindt er enkele van de mooiste Byzantijnse fresco's ter wereld. De bekoorlijke Gülbahar Hatunmoskee en het daarbij gelegen mausoleum moet u zeker niet overslaan. Breng een bezoek aan het Atatürk-huis dat stamt uit een tijd toen men nog dacht aan een onafhankelijke pontische republiek. In het oude gedeelte loopt u door straten met typische houten huizen. Stap een van de vele visrestaurantjes binnen om Hamsi (ansjovis) te eten.

Smeltkroes van culturen
Kars lijkt op een stukje geïmporteerd Rusland in Noordoost-Anatolië. Een mix van Azeri, Turkmenen, Koerden en Georgiers. Geen wonder dat dit het decor was voor het prijswinnende boek Kar - Sneeuw - van Orhan Pamuk.
De ruïnes van Ani, voorheen de hoofdstad van het Armeense rijk, bezoeken we uiteraard ook. Zelfs als u niet van oude stenen houdt, moet u het gezien hebben. Een unieke en onvergetelijke belevenis.
Vanuit Gyumri, de tweede stad van Armenië, maken we een trip naar de hoogste piek van het Transkaukasisch gebergte, de berg Aragats op 4.090 meter hoogte.
Fort Amberd, ligt op de zuidelijke helling van deze berg. Het blijft een adembenemend gezicht om de besneeuwde toppen van Aragats te aanschouwen. Gedurende de zomermaanden bestaat de kans de Yezidi-stammen te ontmoeten, die hier hun schapen hoeden. Later rijden we naar Marmashen, van waaruit we naar een fort lopen, waar het spijkerschrift van Koning Arghisti te vinden is. Heeft u nog energie over? Bezoek dan het historische centrum van de stad, inclusief de straten met vakwerkateliers.

Urevan
Djivan Gasparyan, de bekende Armeense Duduk (dubbelriet instrument) speler, moet dit beeld voor ogen hebben gehad. Urevan, met op de achtergrond de voor de Armeniërs heilige berg Ararat. Breng een bezoek aan het oude en nieuwe gedeelte van Urevan. Het historisch museum bij het stadhuis mag u zeker niet overslaan, een prachtig decor om foto's te maken. Het Republieksplein met zijn zingende fonteinen, het Vrijheidsplein en het Operagebouw zijn ook het bekijken waard. In Urevan speelt zich het leven veel in de buitenlucht af, ga lunchen in een van de vele openlucht restaurantjes. In het Matenadaran bevindt zich een collectie oude manuscripten met verwijzingen tot de zevende eeuw. De zonnetempel, het Gegard klooster met zijn heilige speer en de Cascade bij zonsondergang mag u zeker niet missen. Kortom in Urevan, komt u ogen en tijd tekort.

Borjomi
De thermale baden zijn de hoofdattractie in Borjomi. De stad werd door haar heilzame bronnen in 1829 door een aantal soldaten ontdekt. De Romanovs, broer van de Russische Tsaar Alexander de Tweede, mochten graag hier verblijven. Het zoetzuur smakende mineraalwater is bekend in heel Rusland. We brengen een bezoek aan het Borjomi Mineraal Water Park. U overnacht in deze prachtige omgeving.

Batumi
Batumi is dé badplaats van Georgië. Veel Georgiërs brengen in de zomer hier hun vakantie door. Stalin heeft hier ook een blauwe maandag vertoefd, vandaar hier een Stalin Museum. Deze subtropische stad met als achtergrond het Kaçkargebergte is befaamd om haar prachtige architectuur, die 100 jaar geleden tijdens de bloeitijd is ontstaan. Het park aan de Batumi Boulevard met zicht op de Zwarte Zee is een must, evenals de prachtig beschilderde moskee uit 1860.

Dagschema
01. Trabzon
02. Trabzon - Ardesen - Artvin
03. Karagöl National Park - Ardahan
04. Kars - Ani
05. Aktas Gölu - Posof
06. Georgië - Vale - Akhalsikhe
07. Sapara - Vardzia
08. Armenië - Gyumri

09. Jerevan
10. Jerevan
11. Georgië - Borjomi - Kharagauli National Park
12. Georgië - Batumi
13. Rize
14. Trabzon
15. Amsterdam

Vertrek is wekelijks op aanvraag mogelijk.
Voor deze rondreis geldt een minimaal aantal deelnemers van 8 personen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek wordt bekend gemaakt of er voldoende deelnemers zijn.

Verlenging
U kunt uw rondreis ook verlengen. U kunt uw wensen als opmerking aangeven bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte.