15-daagse hotelreis Zuidwest-Turkije

15-daagse hotelreis Zuidwest-Turkije

Algemene informatie Offerte aanvragen Terug naar overzicht Snel schakelen naar...
15-daagse hotelreis Zuidwest-Turkije

Reizigers die dit lieflijke dorp ooit bezochten, keren vaak terug voor de prachtige natuur, de vriendelijke bevolking en de bijzondere sfeer.

Met het gezin op avontuur

Dalyan is een parel aan de zuidwestkust van Turkije. Reizigers die dit lieflijke dorp ooit bezochten, keren vaak terug voor de prachtige natuur, de vriendelijke bevolking en de bijzondere sfeer. Het goudgele zandstrand van Dalyan loopt langzaam af en is daarom perfect voor kinderen. Neem een duik in de golven en bouw een zandkasteel terwijl u huid vanzelf bruin kleurt! Dalyan biedt mogelijkheden tot sporten, uiteraard ook veel watersport. Het heldere blauwe water nodigt u uit voor een verfrissende duik.

Aan het water
U logeert in Dalyan in een hotel direct aan het water. Vanuit de fraai aangelegde tuin, het zwembad met brede terrassen en de gezellige bar en restaurant heb u een prachtig uitzicht op de Dalyandelta. 's Avonds geniet u van een heerlijke Turkse maaltijd met salades, köfta's en grote ronde broden. Heb u liever pizza of spaghetti, dan kan dat ook.

Verborgen plekjes
Dalyan is u uitvalsbasis voor tal van leuke excursies, zoals een tocht naar het authentieke dorpje Ağla, hoog in de bergen, en het verborgen meer Gökova, waar liefhebbers kunnen vissen. Of wat dacht u van een kajaktocht over de Middellandse Zee? Als u altijd al een moddergevecht hebt willen houden is dit u kans: u gaat naar de modderbaden in Fevziye. U kunt u er als een varken in wentelen en u helemaal insmeren met de glibberige klei.

Het mooiste strand
Jong en oud kan een bezoek brengen aan een hammam, een badhuis, om heerlijk te ontspannen. Vaste onderdelen van een bezoek aan de hammam zijn een was- en schrobbeurt, passend afgesloten door een Turkse massage. Zweten en zuchten, boenen en schrobben, het hoort er allemaal bij.
Cultuurliefhebbers kunnen in Fethiye de Lycische graftombes bekijken die hier in de ruwe berghelling uitgehakt zijn, of een bezoek brengen aan het verlaten spookdorp Kayaköy. Ook kun u er heerlijk aan het strand van Ölüdeniz liggen, het mooiste strand van Turkije. U kunt op allerlei manieren het stroompje door de Saklikentkloof volgen, lopend over houten plankieren, door het water wadend, door de modder ploegend of aan touwen slingerend. Steile wanden torenen hoog boven u uit, terwijl u door kleine watervalletjes en over soms hoge rotsblokken klimt. U overnacht in Saklikent in een van de dorpje bij Turkse gezinnen thuis, primitief, maar een bijzondere ervaring.

Authentiek
In Patara kun u de archeologische opgravingen zoals een Byzantijnse basiliek, een amfitheater, een Corinthische tempel en de resten van Romeinse baden bekijken. Kaş is een authentiek tegen een bergrug gebouwd havenplaatsje met vele gezellige winkeltjes, restaurants, kleine barretjes, terrasjes, smalle, kronkelige straatjes met oude huizen en stijlvolle, houten balkons. U kunt een Blue Cruise per gület over de blauwe wateren bij Kaş maken. U vaart naar stille pittoreske baaien waar u een verkoelende duik kunt nemen in het kristalheldere water.

Dagschema
01. Amsterdam - Dalaman - Dalyan
02. Dalyan - excursie hammam
03. Dalyan - excursie Agla en Gokceova
04. Dalyan - excursie Asi Koyu en kajakken
05. Dalyan - excursie Sarsalabaai en modderbaden
06. Dalyan - Fethiye
07. Fethiye - Saklikent - excursie Saklikentkloof en Tlos
08. Saklikent - Patara
09. Patara - Kalkan - Kaputas - Kaş
10. Kaş - excursie Myra en Kekova
11. Kaş - excursie duiken
12. Kaş - Cirali
13. Cirali - Dalyan
14. Dalyan
15. Dalaman - Amsterdam

Vertrek is wekelijks op aanvraag mogelijk.
Voor deze rondreis geldt een minimaal aantal deelnemers van 8 personen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek wordt bekend gemaakt of er voldoende deelnemers zijn.

Verlenging
U kunt uw rondreis ook verlengen met een verblijf in Hotel Portakal of een andere accommodatie. U kunt dit als opmerking aangeven bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte.