8-daagse hotelreis Dalyan en omgeving

8-daagse hotelreis Dalyan en omgeving

Algemene informatie Offerte aanvragen Terug naar overzicht Snel schakelen naar...
8-daagse hotelreis Dalyan en omgeving

Dalyan en omgeving is een ideale reisbestemming voor gezinnen met kinderen en bovendien een geschikte uitvalsbasis voor tal van leuke excursies.

Ontdek het echte Turkije in Dalyan

Het dorp Dalyan, een parel aan de zuidwestkust van Turkije, is de uitvalsbasis voor deze gehele reis. Ideaal voor families met kinderen, want u hebt dus geen lange reisdagen! Reizigers die dit plaatsje ooit bezochten, keren vaak terug voor de prachtige natuur, het zes kilometer lange goudgele strand, de gastvrije bevolking, de kindvriendelijke omgeving en de bijzondere sfeer. Vanuit Dalyan kun je tal van excursies ondernemen, waarvan er een aantal inclusief de reissom zijn. U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen lekker te blijven luieren aan het strand of aan het zwembad.

Aan het water
U verblijft in Dalyan in een hotel direct aan het water. Vanuit de fraai aangelegde tuin, het zwembad met brede terrassen en de gezellige bar en restaurant heb je een prachtig uitzicht op de Dalyandelta.
Het zandstrand van Dalyan loopt langzaam af en is daarom perfect voor kinderen. Met een badhanddoek op het strand komt het waarschijnlijk helemaal goed. Neem een duik in de golven en bouw een zandkasteel terwijl uw huid vanzelf bruin kleurt! Denk er wel aan dat u zich goed insmeert met zonnebrand, want de zon is veel feller dan in Nederland.
Dalyan biedt mogelijkheden tot sporten; uiteraard ook veel watersport. Het heldere blauwe water nodigt u uit voor een sportieve duik.

Warmwaterbronnen
Er wordt ook een bezoek gebracht aan de warmwaterbronnen van Sultaniye. Al in de voorchristelijke tijden was bekend dat de mineraalrijke warme bronnen uit deze streek het welzijn verhogen en de stress van alledag verminderen. Vergeet uw camera niet, want van top tot teen ingesmeerd met modder bent u een ideaal object voor een gedenkwaardige foto. Per boot bezoekt u het Iztuzustrand, waar de caretta-schildpad haar eieren op het strand van het beschermde natuurgebied legt. Het is heerlijk zwemmen of luieren aan het prachtige zandstrand. Onder de bomen genieten we van een heerlijke picknick.

Turkse cultuur
U kunt kiezen voor een excursie naar Göçek, een grote jachthaven in de baai van Fethiye. Hier stapt u op een boot. De kapitein brengt u naar vele kleine eilandjes, waar u steeds een bijzondere natuur kunt ervaren of de restanten kunt bekijken van ruïnes uit de klassieke oudheid. Iets buiten Dalyan liggen de ruïnes van Kaunos. De geschiedenis van Kaunos gaat terug tot de negende eeuw voor Christus, maar u vindt er ook invloeden uit de Lycische, Griekse en Romeinse tijd zoals een Acropolis, een theater en Romeinse baden.

Als u in Turkije bent, kunt u natuurlijk niet naar huis gaan voordat u kennis hebt gemaakt met het échte leven in de dorpjes. In een authentiek Turks dorp maakt u kennis met de Turkse gastvrijheid.

Dagschema
01. Amsterdam - Dalaman - Dalyan
02. Dalyan - excursie Ekençik
03. Dalyan - excursie Köycegiz
04. Dalyan - excursie Iztuzu en hammam
05. Dalyan
06. Dalyan - Twaalfeilanden tour en Turkse avond
07. Dalyan - Dorpentocht
08. Dalaman - Amsterdam

Vertrek is wekelijks op aanvraag mogelijk.
Voor deze rondreis geldt een minimaal aantal deelnemers van 8 personen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek wordt bekend gemaakt of er voldoende deelnemers zijn.

Verlenging
U kunt uw rondreis ook verlengen met een verblijf in Hotel Portakal of een andere accommodatie. U kunt dit als opmerking aangeven bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte.