16-daagse avontuurlijke hotelrondreis Oost-Turkije

16-daagse avontuurlijke hotelrondreis Oost-Turkije

Algemene informatie Offerte aanvragen Terug naar overzicht Snel schakelen naar...
16-daagse avontuurlijke hotelrondreis Oost-Turkije

Oost- Turkije is bij veel mensen onbekend en wordt nog maar weinig bereisd. De streek herbergt een prachtige omgeving.

Kaasfondue, design en pofbroeken

Een stad met veel contrasten Trabzon is een stad vol contrasten. Het oude Turkije proef je in de vriendelijke bazaar voor groente en fruit, waar verkopers en verkoopsters (traditioneel gekleed met pofbroek en hoofddoekje) tussen hun kleurrijke koopwaar zitten. Het moderne Turkije vind je in de designwinkels, luxe ijssalons of fastfood restaurants. De centrale theetuin leent zich bij uitstek voor een ontmoeting met de bevolking. Probeer in Trabzon eens de lokale specialiteit mihlama, een soort kaasfondue.

Klooster of adelaarsnest?
In Turkije zijn prachtige fresco's met beelden uit de Bijbel en interessante reliëfs terug te vinden. Tegen een steile bergwand van het Pontische gebergte, 300 meter boven de vallei, staat het Sumela Klooster. Het klooster is wandelend te bereiken door een dicht bos met naald- en loofbomen.

Bloemen op de tweeling minaret
In Erzurum stuit je op een paar van de mooiste voorbeelden van Selçukse monumenten uit de 12de en 13de eeuw. Zo is daar het symbool van de stad, de Çifte Minareli Medresse (oftewel de koranschool met de tweeling minaret). De façade heeft stenen reliëfs met bloemen en geometrische patronen. Vlakbij de koranschool staan de bezienswaardige Ulu Camii ('oude moskee'), de oude Citadel en een drietal fraai bewerkte tombes, de Üç Kumbetler.

David en Goliath èn de Ark van Noach?
Een schoonheid van een geheel andere orde is de reusachtige berg Ararat, waar de Ark van Noach gestrand zou zijn. Aan de voet van de berg vind je in Dogubeyazit het prachtige paleis van Ishak Pasha. Op het eiland Akdamar is de oude heilige Armeense kerk van het Heilie Kruis terug te vinden. Het eilandje is te bereiken via een boottocht vanuit Van. Na enig speuren ontdek je beeltenissen van David en Goliath, Adam en Eva, Jonas en de walvis.

Verkenning Turks Koerdistan
In de hoofdzakelijk Koerdische stad Diyarbakir wandel je over de lange stadsmuren, bezoek de oude moskee of geniet van een glaasje thee of de waterpijp in de gerestaureerde karavanserai Hassan Pasja Hani. 's Avonds ruik je de heerlijke geur van de Turkse keuken en hoor je vanaf de minaretten de oproep tot gebed.

Via Harran, een dorpje met klassieke lemen bijenkorfhuisjes-architectuur in Syrische stijl, kom je aan in Sanliurfa. In deze geboorteplaats van de profeet Abraham tref je mooi gerestaureerde moskeeën en koranscholen aan. De bazaar broeit en bruist. Veel Koerden dragen nog hun traditionele wijde broeken en hun vrouwen kleurrijke hoofddoeken.

Surrealistische hoofden op een bergtop...
De tempels op de top van de berg Nemrut Dagi werden versierd met meer dan levensgrote godenbeelden. Nu sieren hun hoofden, die van hun romp zijn afgevallen, op bizarre wijze de flanken van de berg. Bij zonsondergang levert dit spectaculaire beelden op.

Maanlandschap van Centraal-Anatolië
In het wonderlijke tufsteenlandschap van Cappadocië zochten christenen in tijden van vervolging hun toevlucht. Talrijk zijn de grotkerkjes waar ze zich verborgen. Je kunt hier uitgebreid wandelen. Buiten de gebaande paden ervaar je Cappadocië op zijn best. Ook hier is de gastvrijheid van de Turken terug te vinden.

Dagschema

01. Amsterdam - Trabzon
02. Trabzon
03. Erzurum
04. Erzurum
05. Dogubeyazit
06. Van
07. Van
08. Diyarbakir
09. Diyarbakir
10. Mardin
11. Sanliurfa

12. Sanliurfa
13. Kahta
14. Göreme
15. Göreme
16. Amsterdam

Vertrekdata 2014

19 april - voldoende plaatsen beschikbaar

12 juli - voldoende plaatsen beschikbaar

6 september - voldoende plaatsen beschikbaar

Voor deze rondreis geldt een minimaal aantal deelnemers van 8 personen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek wordt bekend gemaakt of er voldoende deelnemers zijn.

Deze rondreis is ook wekelijks op aanvraag mogelijk voor groepen van minimaal 8 deelnemers.

Verlenging
U kunt uw rondreis ook verlengen. U kunt uw wensen als opmerking aangeven bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte.